«Кошенята і сон»…



Як же ж бавить кошенята, щоб лягло скоріше спати?:)
Отже… Для того, щоб ваш котик міцно спав всю ніч варто дотримуватися декількох правил.
1.       Щоб котик спав у ночі, вдень його треба гарно вигуляти! Треба багато рухатися, проводити час максимально активно і бажано на свіжому повітрі (хоча б з відкритими вікнами чи на балконі). Гратися в активні ігри і отримати багато враженьJ
2.       Щоб котик солодко спав його слід багато обіймати, цілувати у носика і пеститиJ
3.       Погладьте свого котика. Пригорніть до себе. Ласкаво поговоріть з ним. Спробуйте зменшити активність перед тим як іти спати (приблизно за 2 години).
4.       Гарно погодуйте котика. Смачна вечеря завжди і всіх змушує позіхатиJ
5.       Покладіть свого котика у його місце для сну. Ніжно погладьте його і розкажіть спокійним голосом що вже пора спати (котики вас слухають, повірте!).
6.       Покладіть біля свого котика його улюблену іграшку. Це додасть йому відчуття безпеки. Особливо коли вона мякенька і тепленька. (наприклад наш Вюша має улюблену іграшку-друга – котяча грілка у вигляді руденького кота. Він з ним спить, його годує і носить з собою по квартирі).
Тобто головний принцип можна висловити у схемі «активність – пасивність – їжа  – сон».
Якщо повторювати цей алгоритм декілька днів поспіль (у чіткому порядку і в один і той же проміжок часу), ваш котик звикне до ретуалів і почне засинати швидше. І з часом тривалість вкладання спати котика буде зменшуватися. При чому це не залежить від віку котика. Ніколи не пізно почати. Просто чим старший ваш котик тим довше треба повторювати, а значить треба трошки більше терпіння. Та це реально працює. Перевірено на нашому Ревю.
І, доречи, чудово працює з дорослими і з дітками також!:)
Гарних снівJ

#сон #sleep #котики #кот #кіт #cat #kittens #cats #дети #діти #child #kids #ретуалы #отдых 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Моє життя більше стане колишнім

Оксамит кавової ночі

Жертовність